Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít léčivé účinky jeřabin | recepty tradiční lidové medicíny

Jak využít léčivé účinky jeřabin | recepty tradiční lidové medicíny

Jak využít léčivé účinky jeřabin | recepty tradiční lidové medicíny. Jeřáb (Sorbus) je strom z čeledi Rosaceae. Jeho plody sytě červenooranžové barvy, kůra a listy slouží od starověku až do dnešních dnů v léčitelství při prevenci a léčbě některých nemocí. Jeřabiny jsou cenné zejména díky svému složení bohatému na minerály a vitamíny. Původně se vyznačovaly silnou hořkostí, šlechtěním se jejich chuť zlepšila a některé odrůdy mají dokonce i zasyrova příjemnou sladkokyselou chuť. Chcete-li se o jeřabinách dozvědět více, čtěte dále.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články