Jahodový rozvar: Vynikající ovocný polotovar snadno, a bez velké práce
Jahodový rozvar by se dal také označit jako jahody zavařené ve vlastní šťávě. Jahodový rozvar můžeme sterilovat a pak použít coby polotovar k přípravě sladkých jídel, moučníků, dezertů či nápojů. Jahodový rozvar je méně sladký než džem či marmeláda, ale koncentrovanější než kompot. Jeho další využití je proto širší. Udělat jahodový rozvar je rovněž způsob, jak rychle a účelně zpracovat větší množství jahod, když se nám nedostává času či surovin na zhotovení pracnějších zavařenin.
A protože jej budeme připravovat v troubě, bude práce čistá a beze všech rizik. Jahodový rozvar nelze pokazit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit kořeněný ovocný kompot se sušeným ovocem | recept
Jak připravit kořeněný ovocný kompot se sušeným ovocem | recept. Ať už kompoty jablečné či hruškové, zavařené či právě udělané, jsou vždy s nadše…
Jak využít léčebné účinky třezalky | rady
Jak využít léčebné účinky třezalky | rady. Jak využít jednu z nejlepších bylinek k větší duševní pohodě? Než sáhnete po pilulkách a lécích proti stres…
Jak si vyrobit voskovaný ubrousek na pečivo | návod
Jak si vyrobit voskovaný ubrousek na pečivo | návod. Chcete vědět, jak si vyrobit voskovaný ubrousek na pečivo? Stačí si opatřit látku, včelí vosk a u…
Horké ovocné čaje a další nápoje: Tekutiny potřebujeme i v zimě
Zatímco v létě se ve všech pádech skloňuje heslo „pitný režim“ a příruční petka s nápojem už málem povýšila na módní doplněk, v zimě se o potřebě přij…
Jak naložit václavky s paprikou do sladkokyselého nálevu | recept na houby
Jak naložit václavky s paprikou do sladkokyselého nálevu | recept na houby. Následující návod je pro zkušené houbaře nebo pro ty, kteří mají něk…