Přejít k hlavnímu obsahu

Pravý segedínský guláš z vepřového masa. Recept podle někdejší státní normy

Zveřejnit v současné době recept na segedínský guláš, to je jako nabídnout svou kůži volnému trhu. Segedínský guláš je jídlo, o kterém se mluví. Kolem každého receptu se hned strhne debata: to tam patří, to v žádném případě… Segedínský guláš dle Pohlreicha vypadá jinak… A pak někdo řekne: „Nejlepší segedín stejně dělali před třiceti lety u nás v hospodě Na Růžku.“

No a právě na tento segedínský guláš nabízíme předpis. Přesně tak, jak se vařil ve všech hospodách. A protože se jedná o bývalou československou státní normu, nemáme o svou kůži strach.

Diskuze k článku

pavel (neověřeno) | St, 01/06/2016 - 11:17

zdravím všechny,chtěl bych se zeptat jestli je možné někde sehnat kuchařku podle československých státních norem nebo alespoň její kopii?

karel59 (neověřeno) | So, 01/16/2016 - 08:23

není nad starý seged, podle norem

Jirka (neověřeno) | Pá, 03/11/2016 - 16:07

Zdravím,
normy teplých jídel mají v antikvariátu u KAŠNY Opava
antikvariat-ukasny.cz
za 400,-Kč

Míša (neověřeno) | Po, 02/18/2019 - 19:59

Nejlepší recept na segedínský guláš.

László (neověřeno) | Pá, 07/12/2019 - 09:17

Recept na "pravý" neexistuje ani v Maďarsku, kde vznikol, pretože sa nezachoval a už vôbec ho nemohol vedieť nejaký tvorca štátnych noriem za komunistického režimu, ktorý predtým miešal maltu, ale vstúpil do strany a tak ho poslali vymýšľať normy na recepty.
Dnes sa na to pozeráme ako na niečo neuveriteľné a absurdné a mladá generácia neverí, že také niečo bolo v skutočnosti a nie len vo filmoch.

Přidat komentář

Další zajímavé články