Přejít k hlavnímu obsahu

Kluci v akci: Sekaná z mletého masa. Recept na českou klasiku dle Sapíka

Kluci v akci: Sekaná z mletého masa. Recept na českou klasiku dle Sapíka

„Pustíme se do sekané z mletého masa. Uděláme si typickou českou sekanou,“ uvádí recept Filip Sajler z pořadu Kluci v akci. Na sekanou z mletého masa použijeme podle receptu šéfkuchaře Jaroslava Sapíka libové i prorostlé vepřové maso a z jedné pětiny maso hovězí, aby se udělal lepivý „prát“, směs se spojila a nemuselo se dávat tolik mouky a strouhanky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Honzas (neověřeno) | Út, 08/25/2020 - 16:28

Do bránice je dobré zabalit i játra před smažením. A jinak k té sekané, nemá chybu. A vůbec, všechny české recepty jsou fajn. Nemáme se za co stydět. To co dokázali naše babičky vykouzlit ze skromných surovin se dá pokládat za zázrak. Vemte si třeba kubu, zelňačku, bramborák, atd. Jednoduché ale chuťově dokonalé.

Jiri Svacha (neověřeno) | Čt, 09/23/2021 - 08:10

Ta teplota je nejspíš špatně a jednalo se v pořadu od Sapíka o přeřeknutí. Pekl jsem přesně podle receptu a rozhodně se to za tuto dobu na tuto teplotu neupeče. Vyzkoušejte a uvidíte.

Další zajímavé články

Kluci v akci: Boršč s červenou řepou
Kluci v akci: Boršč s červenou řepou
Receptů na boršč s červenou řepou je bezpočet. Ruský boršč, ukrajinský boršč, polský boršč… Co region, to jiné přísady i recept. „Základem dobréh…