Přejít k hlavnímu obsahu

Kluci v akci: Čočková polévka jako z francouzské restaurace |recept

„Polévka je skoro v každé národní kuchyni velice důležitá. Francouzská zelená čočka je speciální tím, že se nerozváří, hezky se udržuje pohromadě, nevytváří takovou tu kašovinu. My na francouzskou čočkovou polévku použijeme čočku z oblasti Pui, která je vyhlášená po celém světě,“ uvede recept na čočkovou polévku Filip Sajler v pořadu Kluci v akci. Do této čočkové polévky kuchaři dali i opečenou klobásu. Chutná skvěle! Uvařte si ji také. Budete potřebovat půl kilogramu zelené čočky (namočíme). Jeden řapíkatý celer, jednu mrkev a asi 10 cm pórku nakrájíme na malé kostičky. Místo pórku je možné do čočkové polévky použít cibuli.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články