Jak uvařit květákovou polévku zjemněnou smetanou?
Polévka je grunt. I kdyby nebylo hlavní jídlo uvařeno, polévka by den, co den, měla putovat do našeho žaludku. Nejenže umí zasytit, když je plná brambor, zeleniny a třeba i kousků masa, ale především žaludek zahřeje a je takovým základem pro jeho „zdravý chod“. Po polévce nesníme takové množství hlavního jídla, je proto i skvělá, pokud držíme dietu. Tady je ale vhodné volit polévky „vodové“ bez zahuštění moukou, bez přidání smetany. My si dnes připravíme výbornou květákovou polévku, kterou mají rádi dospělí i děti.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak si vyrobit svícen ze zavařovačky na Halloween | DIY
Pomalu ale jistě se děti v mateřských školách i děti z nižšího stupně základních škol ve výtvarné výchově zabývají svátkem Halloween. Připravují kostý…
Jak uchovat houby na zimu podle osvědčených starých receptů | babiččiny recepty
Jak uchovat houby na zimu podle osvědčených starých receptů | babiččiny recepty. Staré recepty mají pro mě zvláštní kouzlo. Obdivuji, jak se dříve upo…
Jak zapéct jablka v listovém těstě s pudinkovým přelivem | recept
Jak zapéct jablka v listovém těstě s pudinkovým přelivem | recept. Pečená jablka plněná jahodovou zavařeninou a přelitá vanilkovým pudinkem je osvědče…
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept. V loňském roce jsem poprvé vyzkoušela sladký rosol s mrkví podle tohoto receptu: https://www.jaktak.…
Jak udělat ostružinovou zavařeninu s příchutí perníku | recept
Jak udělat ostružinovou zavařeninu s příchutí perníku | recept. Letos se ve velkém urodily ostružiny, jak v lese, tak i šlechtěné v zahrádkách. Bylo b…