Pravé valašské frgály: Hruškové, tvarohové i s makovou náplní
Valašské frgály. Obrovské, tence vyválené kulaté koláče s bohatou a voňavou náplní, někdy téměř dvakrát tak vysokou jako podkladové těsto – tím nemůže být nic jiného, než typická pochoutka z Valašska, kde se jím také říká pecáky nebo prostě jen koláče.
Nestává se mi často, aby se mi ve chvílích, kdy sestavuji recepty na různé pochoutky, sbíhaly neustále sliny. U receptu na pravé valašské frgály, tomu tak je. Pojďme se tedy ponořit do tajů této kulinářské dobroty.
Slibuji, že budete mile překvapeni. Jednoduchostí receptu a výslednou lahodnou chutí valašského frgálu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jahodové dezerty: Ani dieta nám nezabrání, abychom si pochutnali
Ono je prima dopřávat si v sezoně jahodové knedlíky, koláče, bublaniny, dortíky a dorty. Ale co když takové dobroty nesmíme jíst? Diabetici,…
Jak na čištění lebek– metody zbavení tkáně | návod
Jak na čištění lebek– metody zbavení tkáně | návod. Ačkoli jsou zvířecí lebky zajímavou a užitečnou pomůckou při hodinách biologie, jejich zakoupení n…
Jak poznat alergii u psa
Alergie se bohužel mohou týkat i domácích zvířat, psů nevyjímaje. Mezi nejčastější druhy alergií patří ty potravinové nebo pylové, ale reakce mohou vz…
Rýžový pudink a mléčná rýže s jahodami: Zdravé “sladké pokušení”
Rýže a jahody – to se dobře „rýmuje“. Obzvlášť když máme zdravotní nebo jiná omezení, která nedovolují konzumaci mouky a pravých obilnin. Rýže je báje…
Plněné zelné listy: Pravý recept na zelné závitky podle československé normy
Zelné listy plněné masem jsou jídlem, na které se nezapomíná. Kdo jednou ochutnal, dal by si je znovu v jakémkoliv čase. Plněné zelné listy se jedí te…