Přejít k hlavnímu obsahu

Plněné zelné listy: Pravý recept na zelné závitky podle československé normy

Zelné listy plněné masem jsou jídlem, na které se nezapomíná. Kdo jednou ochutnal, dal by si je znovu v jakémkoliv čase. Plněné zelné listy se jedí teplé i studené. A už při konzumaci první teplé porce se těšíme na to, jak si v „druhém kole“ dáme závitky vychladlé. Plněný zelný list se objevuje v mnoha národních kuchyních. Velmi často se pro jeho národní pojmenování používá slova holub, snad pro podobu s útlým tělem toho ptáka: holubky, holubce, golubky, gołąbki. Jen český holoubek mezi nimi chybí. Ovšem ani označení zelný závitek nebere pokrmu na chuti. Právě teď je na jeho přípravu správný čas.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Pohlreich: Svíčková na smetaně | recept
„Dneska mám chuť udělat dvě věci. První je jít na výlet. A druhá? Udělat si svíčkovou,“ podělil se o svůj záměr šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pro multico…