Přejít k hlavnímu obsahu

Piškotová roláda, která se povede. Recept Kluků v akci pro začátečníky

Piškotová roláda, která povede i začátečníkům? Jednoduchý recept na piškotovou roládu s marmeládou představili v pořadu Kluci v akci televizní kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler. Moučník nazvali piškotová ruláda, tak se totiž roládě kdysi říkalo. Aby se piškotová roláda povedla a nepopraskala při svinování, použijeme mimo jiné mokrou utěrku.

Pro zajímavost: piškotová roláda se v angličtině sice označuje “Swiss roll” [švýcarská rolka, roláda], piškotová roláda ve Švýcarsku nevznikla, ví se jen, že pochází ze střední Evropy. Odtud se rozšířila do Číny, Japonska, Indie, Latinské Ameriky, Portugalska, Španělska, Švédska a Finska a dalších zemí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Honzas (neověřeno) | Út, 08/25/2020 - 16:09

A co krém?

Štěpa (neověřeno) | So, 02/27/2021 - 10:33

In reply to by Honzas (neověřeno)

Dali sme místo zavařeniny čokoládu a super,

Renata Gřibová (neověřeno) | Po, 11/15/2021 - 01:25

Je hezké, že jste napsali recept, ale chybí tam popis kdy přidat polohrubou mouku. Pro mně dost zásadní informace, protože to nevím.
Děkuji za odpověď.

Mirka K. | Čt, 11/18/2021 - 18:16

Dobrý večer, jsou dvě možnosti, mouku přidejte před sněhem nebo až po něm. Nezáleží na tom. Ale je důležité, abyste sníh moc nemíchala, jen ho zlehka převracejte a tak zapracujte s ostatními surovinami. Kdybyste sníh moc míchala, klesl by a pečivo by bylo nízké.

Další zajímavé články