Jak uvařit takzvané francouzské lečo aneb Ratatouille | recept francouzské kuchyně
Jak uvařit takzvané francouzské lečo aneb Ratatouille | recept francouzské kuchyně. Stále mně není známo, proč má pokrm tak snadný na přípravu tak složitý název. Naopak známým faktem je, že tato francouzská verze leča je vyhlášenou specialitou. Aby těch proměnných nebylo málo, přidám další neznámou – jak z obyčejné míchané zeleniny vznikne tak excelentní výsledek s ideální konzistencí a chutí. Je to pomalým dušením ve vlastní šťávě? Přidáním notné dávky bylinek s kořením? Pravděpodobně ano, rovnice vyjde! Výsledkem je ratatouille.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept. V loňském roce jsem poprvé vyzkoušela sladký rosol s mrkví podle tohoto receptu: https://www.jaktak.…
Jak vyrobit domácí mast na opruzeniny | návod
Jak vyrobit domácí mast na opruzeniny | návod. Opruzeniny jsou spíše problémem miminek a batolat, přesto občas postihnou i dospělého člověka. I masti…
Jak na vaječný likér s pravou vanilkou | recept na domácí likér
Jak na vaječný likér s pravou vanilkou | recept na domácí likér. Lahodné spojení vajíček, smetany a rumu v té nejvoňavější možné podobě. S…
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept. Cuketa patří mezi nejvděčnější a hodně oblíbenou zeleninu - je zdravá a dietní. Je vhodná k př…
Bramborový salát. Kluci v akci a 3 nejlepší recepty
Kluci v akci bramborový salát připravují v televizním pořadu ČT poměrně často. Ať už jako vánoční bramborový salát, nebo jako přílohu k…