Jak připravit pečínku z bažanta | recept
17. Listopad 2023
Jak připravit pečínku z bažanta | recept. Bažanta řadíme mezi zvěřinu. Maso bažanta obsahuje minimum tuku a nejchutnější je z mladého ptáka, kdy má ještě jemné maso. Maso ze starších kusů bývá tužší a sušší, před kuchyňskou úpravou se doporučuje předvařit.
Co je potřeba
Ingredience na 1 bažanta:
- 50 g slaniny
- 50 g másla
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 kořen petržele
- kousek celeru
- sůl
- 3 kuličky pepře
- 3 kuličky jalovce
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- větvička tymiánu
- červené víno na podlévání
4
Během pečení bažanta občas přelijte výpekem a podle potřeby podlijte vínem. Před koncem pečení zvyšte teplotu, bažanta obraťte a dopečte. Maso musí být měkké. Podávejte s bramborem a brusinkovým kompotem.
Varování
Počítejte s tím, že doba pečení staršího kusu může být i dvouhodinová, než bažant změkne.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept. Cuketa patří mezi nejvděčnější a hodně oblíbenou zeleninu - je zdravá a dietní. Je vhodná k př…
Králičí předek na paprice: Ani kousek králíka nepřijde nazmar
Králík je v současné době maso poměrně těžko dostupné. Zejména pro lidi, kteří ve svém okolí nemají chovatele králíků. A tak, když už s…
Domácí ovesná kaše: Chutnější, zdravější a levnější než kaše instantní
Ovesná kaše má v racionálním jídelníčku pevnou pozici. Prospívá tělu i peněžence. A protože je připravena velmi rychle, je i ve středu zájmu všec…
Šunkofleky podle Kluků v akci, výtečná uzená polévka jako bonus
Plejádou různě zapékaných těstovin se ne jako červená, ale jako zlatá nit vinou docela obyčejné české šunkofleky. Čím to je, že máme jejich chuť…
Bramborový salát. Kluci v akci a 3 nejlepší recepty
Kluci v akci bramborový salát připravují v televizním pořadu ČT poměrně často. Ať už jako vánoční bramborový salát, nebo jako přílohu k…
Diskuze k článku