Přejít k hlavnímu obsahu

Pravý feferonkový salát: Tajemství odhaleno

Pravý feferonkový salát: Tajemství odhaleno

Při cestě za téměř zapomenutými jídly či původními recepturami nešlo minout jednu z ikon studené lahůdkářské výroby – feferonkový salát. Je zajímavé, že se přes svou všeobecnou oblíbenost nestal předmětem domácí nápodoby. A když, výsledek byl vždy sice „pálivý“, ale i od pohledu úplně jiný. Pravý feferonkový salát jsme připravili a troufáme si říct, že jsme jeho záhadu odhalili. Nabízíme závěry našeho „zjišťování“, ale hlavně recept na pravý „pfeferonový“ salát podle někdejší československé státní normy.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Miki (neověřeno) | Čt, 01/02/2020 - 11:10

Ale v tom origoš receptu se nic o sterilované kapii neříká, tam je pouze "paprika kapie"! Tak proč bych měl shánět v obchodě sterilované kapie nebo si je doma nakládat? Kapie se tu a tam dají normálně koupit.

Michal (neověřeno) | Pá, 01/17/2020 - 09:05

Steril. kapie s olejem má zvláštní chuť , tu jinak nezískáš ...

Světlana (neověřeno) | Út, 02/18/2020 - 23:36

Opsáno přesně podle ČSN

6dkg okurek,28dkg steril.kapie,6,5dkg feferonek,20dkg eidamu,23dkg cibule,10dkg hrášku,8dkg oleje,2dkg pepře,1dkg soli,cukr a ocet podle chuti. Neodolatelná chuť - hlavně po mejdanu !!!

Další zajímavé články