Plundrové těsto: Co uměly prababičky, dokážeme také
Šneky, croissanty, kapsičky či taštičky plněné čokoládou, žloutkovým krémem, špenátem, sýrem. Rychle jsme si zvykli na typ pečiva, které je nadýchané a křehké, ale přitom vláčné. Najdeme je v každém evropském pekařství. Není nejlevnější, což je asi jediná jeho „vada na kráse“. Jenže to nám nemusí vadit. Pečivo lehké jako dech můžeme upéct doma. Nevyjde draho a každému dopřejeme, co hrdlo ráčí. Při dodržení receptury se povede i napoprvé. Je to vyzkoušené.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Pane jo, ono je to plundrované? Já ho znám 45 let jako překládané. Dělám hodovní koláčky. S těstem se dobře pracuje a je výborné!!
V receptu vám chybí využití zbylého mléka.Máte tam pouze využití pro kvásek...
Další zajímavé články
Jahodové dezerty: Ani dieta nám nezabrání, abychom si pochutnali
Ono je prima dopřávat si v sezoně jahodové knedlíky, koláče, bublaniny, dortíky a dorty. Ale co když takové dobroty nesmíme jíst? Diabetici,…
Rýžový pudink a mléčná rýže s jahodami: Zdravé “sladké pokušení”
Rýže a jahody – to se dobře „rýmuje“. Obzvlášť když máme zdravotní nebo jiná omezení, která nedovolují konzumaci mouky a pravých obilnin. Rýže je báje…
Piškotová roláda, která se povede. Recept Kluků v akci pro začátečníky
Piškotová roláda, která povede i začátečníkům? Jednoduchý recept na piškotovou roládu s marmeládou představili v pořadu Kluci v akci te…
Kluci v akci: Lívance bez kynutí a se švestkovým rozvarem jako za Karla IV.
Kluci v akci tyto lívance bez kynutí těsta označují za karlštejnské. „Vždy když Karel IV. přijel na hrad Karlštejn, přál si udělat lívance. A měl k to…
Jak vyrobit zasněžený svícen | návod na výrobu dekorace
Jak vyrobit zasněžený svícen | návod na výrobu dekorace. Kdo si hraje, nezlobí. Znáte to pořekadlo, že? A protože se blíží Vánoce a děti jsou čím dál…
Skvělý článek - obsažný, pokryl přehledně všechno podstatné a to i historii, která byla velmi zajímavá. Asi se brzy odvážím ho vyzkoušet.