Přejít k hlavnímu obsahu

Plundrové těsto: Co uměly prababičky, dokážeme také

Šneky, croissanty, kapsičky či taštičky plněné čokoládou, žloutkovým krémem, špenátem, sýrem. Rychle jsme si zvykli na typ pečiva, které je nadýchané a křehké, ale přitom vláčné. Najdeme je v každém evropském pekařství. Není nejlevnější, což je asi jediná jeho „vada na kráse“. Jenže to nám nemusí vadit. Pečivo lehké jako dech můžeme upéct doma. Nevyjde draho a každému dopřejeme, co hrdlo ráčí. Při dodržení receptury se povede i napoprvé. Je to vyzkoušené.

Diskuze k článku

Přidat komentář

24Jitka (neověřeno) | So, 01/15/2022 - 08:09

Skvělý článek - obsažný, pokryl přehledně všechno podstatné a to i historii, která byla velmi zajímavá. Asi se brzy odvážím ho vyzkoušet.

Anonym (neověřeno) | Ne, 02/06/2022 - 17:04

Pane jo, ono je to plundrované? Já ho znám 45 let jako překládané. Dělám hodovní koláčky. S těstem se dobře pracuje a je výborné!!

Veronika (neověřeno) | So, 02/26/2022 - 09:32

V receptu vám chybí využití zbylého mléka.Máte tam pouze využití pro kvásek...

Další zajímavé články