Francouzské brambory. Pohlreich radí: Se smetanou a ze syrových brambor
Francouzské brambory Pohlreich upekl v pořadu Šéf na smetaně. A ne náhodou. Do francouzských brambor se dává smetana. A připravují se bez masa, z brambor syrových, nikoliv vařených. Pohlreich tak překvapil řadu českých kuchařů, kteří na své francouzské brambory s uzeninou nebo zeleninou nedají mnohdy dopustit. I v každé rodině se samo sebou pokrm dělá podle různých, neméně oblíbených receptů. Zapečené francouzské brambory se ve Francii někde servírují jako příloha, jinde jako hlavní chod. Co kraj, to jiný mrav. Pohlreichův recept na francouzské brambory se smetanou a ze syrových brambor pochází z francouzské oblasti Dauphiné.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Přesně tak, blb Polraich, nebo pisálek.Pes to sežral, ale polosyrové brambory, mu moc neprospějí. Prostě nesmyslné, přeplácané, nezdravé recepty.Žádná kuchařka by mu na takový
paskvil nenalítla.Kdo je vetší blb já, nebo pisálek, nacpal bych mu to do tlamy.
Recept není špatný, je to recept na gratin dauphinois ... Jen tam chybí pár věcí: mléko se má nalít vřelé, pak se pekáček dá na plotnu a do trouby se dá až když mléko mezi brambory bublá ... a trouba se od začátku dá na 220°C
A sýra se dává v orig receptu 100g na kilo brambor a ne 500g
Ale jinak je to skoro přesné ;-)
myslím, že Váš problém pánové je, že nevíte co je krájet plátky síly mince. Jinak by nemohlo být nic syrové
Blbost, je to syrove i kdyz je to na platky sily mince...
Zemiaky aj po hodine pecenia surove. Tento recept neodporucam
Francúzske zemiaky robím zo surových zemiakov už viac ako 35 rokov. Dôvod? Nechcelo sa mi čakať až sa uvaria zemiaky. ú Do varenia vždy používam šľahačkovú smotanu.
Ja to pečem na 180⁰c 50min a je to fajn ,aj s tým pol kila syrom 😁
Nepečte brambory na 145 st. jen oněch 45 minut. Ani zvýšení v posledních 10 minutách pečení na 200 st. nepomohlo. Syrové brambory(podle receptu) budou stále syrové. Buď zvyšte teplotu pečení, nebo lépe prodlužte dobu, kdy budete brambory péct.