Přejít k hlavnímu obsahu

Pravý „hospodský guláš“? Podle původní receptury z kližky

Nic tak nepotěší, jako dobrý hovězí guláš. A nic tolik nezklame, jako guláš nedobrý. Uvařit dobrý guláš, to nepotřebuje ani tak „zaručený“ recept, jako zvládnutí technologie. Ta zajistí víc než polovinu výsledku. Menší, ale také důležitý díl, tvoří výběr hovězího masa. Až poslední roli hraje koření a přísady. Nezdařený guláš je řídký nebo naopak moučně hustý, mdlý nebo překořeněný, tmavý a hořký. Maso může být suché a bez chuti nebo tvrdé a samá „flaksa“. Nabízíme základní recept na přípravu dobrého hovězího guláše. A nakonec recepturu někdejší státní normy, podle níž se dřív vařil pravý „hospodský guláš“.

Diskuze k článku

Přidat komentář

ufo65 (neověřeno) | Út, 06/30/2015 - 15:35

No nezlob se na mě,ale ta cibule na obrázku to asi nemyslíš vážně že ne?Cibule na guláš má být osmažená krásně do tmavohněda protože to dává guláši barvu a ne to co je na obrázku.to vypadá spíš jako polívka.

nikkor (neověřeno) | Pá, 07/01/2016 - 14:05

To snad nemyslíte vážně.Takhle rozhodně pravý hospodský guláč vypadat nemá.Ta barva-děs a hrůza.
A recepz-blbost na d blbost,
Základ je téměř správný až na to že do základu patří sůl,pepř,kmín a hlavně paprika.
TOHLE PODAT NĚKOMU V HOSPODĚ ,TAK TO MÁTE ZA LÍMCEM..........................

Další zajímavé články

Pohlreich: Svíčková na smetaně | recept
„Dneska mám chuť udělat dvě věci. První je jít na výlet. A druhá? Udělat si svíčkovou,“ podělil se o svůj záměr šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pro multico…