Přejít k hlavnímu obsahu

Kulajda podle Pohlreicha: Se zastřeným vejcem ochutnáte luxus

Kulajda podle Pohlreicha: Se zastřeným vejcem ochutnáte luxus

Kulajda podle Pohlreicha? Českou kulajdu nebo dršťkovou polévku vařil Pohlreich už v emigraci ve francouzské restauraci La Guillotine, jejíž majitel Pohlreicha velice ovlivnil. Typicky českou polévku s houbami a koprem původem ze Šumavy si přesto nejvíce chválíme tady u nás. Jsme národ houbařů a na kterou jinou polévku než na kulajdu se v létě hodí čerstvě nasbírané a v zimě usušené houby? Co region, to jiný rodinný recept, někde se kulajda vaří dosladka, jinde jako kyselá. Kulajda podle Pohlreicha má základ v té původní, šumavské receptuře se zastřeným, chcete-li ztraceným vejcem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články