Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”
Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a vepřové s mrkví a hráškem je typickým příkladem, že je to kombinace šťastná. Mrkev s hráškem a vepřovým masem patří k tomu typu domácích jídel, kterých není nikdy dost – čerstvá je výtečná, ale ohřátá ještě lepší.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Rýžový pudink a mléčná rýže s jahodami: Zdravé “sladké pokušení”
Rýže a jahody – to se dobře „rýmuje“. Obzvlášť když máme zdravotní nebo jiná omezení, která nedovolují konzumaci mouky a pravých obilnin. Rýže je báje…
Bratislavské plecko, receptura z dob společného státu
Bratislavské plecko, originální receptura 13113 podle někdejší československé státní normy (ČSN). Na bratislavské plecko se nemusí jezdit do slovenské…
Pravý feferonkový salát: Tajemství odhaleno
Při cestě za téměř zapomenutými jídly či původními recepturami nešlo minout jednu z ikon studené lahůdkářské výroby – feferonkový salát. Je zajímavé,…
Kroupy: Recepty na chutná jídla z neprávem opomíjených krup
Kroupy, svrchní slupky zbavená zrníčka ječmene, jsou přes svůj starobylý původ potravinou, která splňuje požadavky moderní racionální kuchyně. Kroupy…
Vánoční cukroví: Recepty s fotkou
Zde naleznete osvědčené, nejlepší recepty na vánoční cukroví s fotkou, podle kterých si pečené i nepečené vánoční cukroví i na poslední chvíli můžete…
Za chvilku tobude na talíři, nevypadá to špatně. Ale k vaření podle tohotřo receptu mne přesvědčiljeho milý a laskavý tón... Děkuji!