Přejít k hlavnímu obsahu

Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”

Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”

Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a vepřové s mrkví a hráškem je typickým příkladem, že je to kombinace šťastná. Mrkev s hráškem a vepřovým masem patří k tomu typu domácích jídel, kterých není nikdy dost – čerstvá je výtečná, ale ohřátá ještě lepší.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Milan Daniel (neověřeno) | So, 03/06/2021 - 12:52

Za chvilku tobude na talíři, nevypadá to špatně. Ale k vaření podle tohotřo receptu mne přesvědčiljeho milý a laskavý tón... Děkuji!

Další zajímavé články