Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”
Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a vepřové s mrkví a hráškem je typickým příkladem, že je to kombinace šťastná. Mrkev s hráškem a vepřovým masem patří k tomu typu domácích jídel, kterých není nikdy dost – čerstvá je výtečná, ale ohřátá ještě lepší.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Česnek medvědí? Uvaříme z něj chutné a zdravé polévky
Medvědí česnek polévkám natolik „sluší“, že bychom ho mohli přidávat téměř do každé. Nikomu by nevadil, tak jako málokomu v polévce vadí koř…
Jak se starat o kuřata | rady pro chovatele
Jak se starat o kuřata | rady pro chovatele. Ať už se vám vylíhla kuřata v umělé líhni, případně pod kvočnou, která se však o ně nechce starat, nebo j…
Jak zpracovat hlívu ústřičnou | rady a recepty
Jak zpracovat hlívu ústřičnou | rady a recepty. Tato v současnosti nejčastěji pěstovaná houba je zmiňována už v básni z období vlády čínské dynastie S…
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept. Cuketa patří mezi nejvděčnější a hodně oblíbenou zeleninu - je zdravá a dietní. Je vhodná k př…
Srbské žebírko: Z čerstvých rajských jablíček a papriky je nechutnější
Srbské žebírko, to je asi nejšťastnější způsob, jak v sezoně paprik a rajských jablíček připravit vepřovou kotletu. Udělat srbské žebír…
Za chvilku tobude na talíři, nevypadá to špatně. Ale k vaření podle tohotřo receptu mne přesvědčiljeho milý a laskavý tón... Děkuji!