Přejít k hlavnímu obsahu

Česnek medvědí? Uvaříme z něj chutné a zdravé polévky

Medvědí česnek polévkám natolik „sluší“, že bychom ho mohli přidávat téměř do každé. Nikomu by nevadil, tak jako málokomu v polévce vadí kořenová zelenina, petrželka, pažitka či naťová cibulka. Můžeme ovšem připravovat i polévky, v nichž bude česnek medvědí hrát „hlavní roli“. A jestliže k závěrečnému posypání polévky je třeba čerstvého česneku medvědího, do polévek, v nichž tvoří hlavní složku, můžeme použít i bylinky, které jsme si v „medvědí sezoně“ namrazili do zásoby.

Pro inspirací nebo vyzkoušení nabízíme recepty, které jsme v duchu medvědím nazvali: selská medvědí, medvědí krém a medvěd s kozí nohou. Na názvu nezáleží, důležitější je chuť – a tu mají všechny tři polévky báječnou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články