hobbys.cz

Jak si užít procházku s čivavou v zimě | rady

Jak si užít procházku s čivavou v zimě | rady. Čivava je vyšlechtěná jako dobrý společník člověka. Je přítulná a má ráda kontakt s lidmi. Jedná se o nejmenší psí plemeno. Navzdory malému vzrůstu jde o sebevědomé, smělé a nezbedné psy. I ve slabém vánku se obyčejně rozklepou, ale jinak jsou houževnatí, aktivní a hraví. A jak si s čivavou užít procházky i v zimě?

Co je potřeba

  • psí taška, oblečky, botičky
  • vosk, olejíček na psí tlapky
  • nějakou dobrotu do kapsy

 

Krok 1

Mráz, sůl, sníh a led, to dostanou tlapky pejsků zabrat. A jak o ně pečovat? Drápky se v zimě méně obrušují a proto je musíme zastříhávat častěji. Na delší procházky pořídíme svému mazlíčkovi psí botičky.

Krok 2

Cesty jsou v zimě často prosolené. Určitě svému pejskovi před procházkou namažeme tlapičky voskem, olejem, nebo balzámem. Lze koupit v potřebách pro zvířátka, nebo využijeme nějaký mastný krém ze své zásoby. Nejlépe kokosový olej nebo jelení lůj. Po procházce hned omyjeme tlapičky vlažnou vodou, popřípadě mokrým hadříkem.

Krok 3

Mezi polštářky paciček zkrátíme chloupky, zamezíme tvorbě sněhových kuliček, které pejskům vadí.

Krok 4

V zimním období jsou nejen lidé, ale i pejsci náchylnější na větší výskyt onemocnění. Snížení imunity můžeme předcházet doplněním vitamínů. Prevence je vždy lepší než řešení již vzniklých potíží.

Krok 5

Malé pejsky na procházku vždy oblečeme a i délku procházky uzpůsobíme jeho malému tělíčku. Čivava je drobná a snadno prochladne. Kromě oblečků si určitě pořídíme i tašku na svého mazlíčka. Až se unaví, „šoupneme“ ho do taštičky a v procházce můžeme pokračovat.

Krok 6

I když se jedná o psa, který klidně i skoro celý den prospí, procházkou bude nadšený. A po procházce nezapomeneme svého pejska i sebe odměnit nějakou dobrotou. Určitě nás ani sníh, ani mráz nezastaví!

 


Zdroj: https://www.hobbys.cz/jak-si-uzit-prochazku-s-civavou-v-zime-rady.html