hobbys.cz

Piškotová roláda, která se povede. Recept Kluků v akci pro začátečníky

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Piškotová roláda, která povede i začátečníkům? Jednoduchý recept na piškotovou roládu s marmeládou představili v pořadu Kluci v akci televizní kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler. Moučník nazvali piškotová ruláda, tak se totiž roládě kdysi říkalo. Aby se piškotová roláda povedla a nepopraskala při svinování, použijeme mimo jiné mokrou utěrku.

Pro zajímavost: piškotová roláda se v angličtině sice označuje “Swiss roll” [švýcarská rolka, roláda], piškotová roláda ve Švýcarsku nevznikla, ví se jen, že pochází ze střední Evropy. Odtud se rozšířila do Číny, Japonska, Indie, Latinské Ameriky, Portugalska, Španělska, Švédska a Finska a dalších zemí.

Recept

Na jeden pečicí plech, tedy jednu piškotovou roládu, která se povede s párem šikovných rukou, použijeme 6 vajec140 g moučkového cukru100 g polohrubé mouky a oblíbenou marmeládu – Kluci v akci použili 300 g rybízové marmelády.

„Tohle to je ideální, historický, krásný, tradiční moučník k odpolední kávě,“ uzavírá recept na piškotovou roládu, která se povede i začátečníkovi v pečení Slanina. „Člověče, je úplně luxusní,“ ochutná Sajler. Dílo se podařilo! A jak vám?

Přečtěte si také, jak poznat čerstvá vejce v návodu na JakTak.cz

Přečtěte si tipy a triky do kuchyně, jak upéct křehké piškotové těsto, které je základem k výrobě bublanin, dortů, rolád a řezů

Video: Piškotová roláda, která se povede pro laiky na JakTak.cz


Zdroj: https://www.hobbys.cz/recepty/piskotova-rolada-ktera-se-povede-recept-kluku-v-akci-pro-zacatecniky