hobbys.cz

Kluci v akci: Míša řezy na plech. Recept na tvarohové pokušení

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

„Dezert, který je oblíbený snad ve všech českých domácnostech. Já mu říkám Miška řezy,“ vyzdvihuje dezert v pořadu Kluci akci kuchař Ondřej Slanina. „Je jednoduchý. A velmi chutný,“ doplňuje druhý z dvojice televizních kuchařů Filip Sajler. Ostatně odkud se pojmenování „Míša řezy“ vzalo? Dala mu jej chuťová podobnost s tvarohovým nanukem Míša. Základem Míša řezů na plechu je tvaroh, piškot a čokoláda. Na náplň do Míša řezů Kluci v akci použili měkký tvaroh, na čokoládovou polevu použili máslo, které ve vodní lázni smíchali s kakaem. Míša řezy nakonec vychladíme a krájíme na úhledné kostky.

Co je potřeba

  • Korpus: 5 vajec, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 5 lžic krupicového cukru, 2 lžíce oleje
  • Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu, 250 g másla, 150 g moučkového cukru
  • Čokoládová poleva: 200 g másla, 2 lžíce kakaa, 2–3 lžíce vody, 2 lžíce škrobové moučky

Krok 1

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky. Ty vyšleháme i s cukrem do pěny, přisypeme kakao a mouku. Nakonec do směsi na základ dezertu všleháme trochu oleje, díky kterému bude kakaový piškotový korpus vláčný.

Krok 2

Bílky vyšleháme do hustého sněhu. Menší množství, polovinu nebo třetinu sněhu přidáme do misky, ve které jsme začali dělat korpus, a rozmícháme. „Těsto nám krásně zřídlo, teď je nejvyšší čas vmíchat zbytek sněhu,“ říká Ondřej Slanina, když televizním divákům v pořadu Kluci v akci recept na Míša řezy představuje.

Krok 3

Přichystáme plech a pečicí papír, těsto na Míša řezy rozetřeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Přibližně na 10 minut. Že je těsto na Míša řezy hotové, poznáme tak, že špejlí zapíchneme do korpusu – pokud se těsto nelepí, máme hotovo. Piškot necháme chladnout v plechu.

Krok 4

Tvarohová náplň a poleva na Míša řezů

Zhotovení náplně a polevy na Míša řezy je také velmi jednoduché. Měkký tvaroh, máslo a cukr vyšleháme. Dostaneme tužší tvarohovou náplň. Základem polevy je máslo, které vložíme do mísy na vodní lázeň a smícháme s kakaem. Přidáme trochu bramborového škrobu, pár kapek vody. A Míša řezy na plechu můžeme kompletovat.

Krok 5

Přípravu Míša řezů na plechu Kluci v akci finišují

Tvarohovou náplň rozetřeme na korpus, polijeme polevou a rozetřeme. Necháme 20 až 30 minut v pokojové teplotě a pak vychladit do chladničky, nejlépe přes noc. Míša řezy krájíme z plechu.

Vyzkoušejte také recept Míša řezy na plech od Jiřiny Novákové na JakTak.cz.

Pokud hledáte nejlepší recepty na tvarohové řezy, podívejte se na tento videorecept. Tvarohové řezy jako vrstvený nepečený dezert z piškotů a zakysané smetany.

Další výborné recepty na dezerty a moučníky v receptáři nápadů pro šikovné ruce HOBBYs.CZ


Zdroj: https://www.hobbys.cz/recepty/kluci-v-akci-misa-rezy-na-plech-recept-na-tvarohove-pokuseni