hobbys.cz

Francouzské brambory. Pohlreich radí: Se smetanou a ze syrových brambor

Složitost: Složité
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Francouzské brambory Pohlreich upekl v pořadu Šéf na smetaně. A ne náhodou. Do francouzských brambor se dává smetana. A připravují se bez masa, z brambor syrových, nikoliv vařených. Pohlreich tak překvapil řadu českých kuchařů, kteří na své francouzské brambory s uzeninou nebo zeleninou nedají mnohdy dopustit. I v každé rodině se samo sebou pokrm dělá podle různých, neméně oblíbených receptů. Zapečené francouzské brambory se ve Francii někde servírují jako příloha, jinde jako hlavní chod. Co kraj, to jiný mrav. Pohlreichův recept na francouzské brambory se smetanou a ze syrových brambor pochází z francouzské oblasti Dauphiné.

Co je potřeba

Na 4 porce francouzských brambor si připravíme: 1 kg brambor, 400 ml smetany ke šlehání, 0,5 kg sýra ementál nebo kořeněného sýra, 1 slepičí vejce, muškát, pepř a dále máslo na vymazání zapékací misky a utřený česnek taktéž pro vymazání formy.

Tipy

Kluci v akci upekli “sedlácké” francouzské brambory s uzeným masem. Recept na francouzské brambory Kluci v akci

V českých domácnostech je zvykem francouzské brambory dělat s masem, uzeninou nebo zeleninou.

Vyzkoušejte také recept na zapečenou brokolici – vynikající s bramborem


Zdroj: https://www.hobbys.cz/recepty/francouzske-brambory-pohlreich-radi-se-smetanou-a-ze-syrovych-brambor